Menu Sluiten

Ventilatie Units

Bij Swipe weten we dat het leggen van een bouw en verbouwpuzzel een hele opdracht kan zijn. Bij Swipe Zelfbouw zit je goed voor al jouw residentiële technieken. Zo heb je één betrouwbare partner die jou en jouw project door en door kent.

More info

tags: Ventilatie – Ventilatie Zelfbouwpakket – Luchtverversing – Mechanische Ventilatie – Stille Ventilatie – 

Wenst u meer info over ventilatie units kijk dan vlug op https://swipezelfbouw.be | Ventilatie Units

Ventilatie Ventilatie Units: alles wat je moet weten

Ventilatie is een essentieel onderdeel van een gezonde leefomgeving. Het zorgt voor verse lucht in huis en voert vochtige, vervuilde lucht af. Dit is niet alleen goed voor onze gezondheid, maar ook voor de duurzaamheid van ons huis. Maar hoe zit het precies met ventilatie units? Wat doen ze en waarom zijn ze zo belangrijk? In dit artikel duiken we dieper in op dit onderwerp en geven we antwoord op al je vragen over ventilatie units.

Wat is een ventilatie unit?

Een ventilatie unit is een mechanisch ventilatiesysteem dat wordt geplaatst in nieuwbouw- of gerenoveerde huizen. Het bestaat uit een centrale ventilator die via kanalen in verbinding staat met verschillende ruimtes in huis. Het doel van een ventilatie unit is om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door continu verse lucht aan te voeren en vervuilde lucht af te voeren.

Waarom is een ventilatie unit belangrijk?

Een gezond binnenklimaat is belangrijk voor onze gezondheid en welzijn. We brengen namelijk gemiddeld 80% van onze tijd binnenshuis door. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot een slechte luchtkwaliteit, wat kan zorgen voor gezondheidsproblemen zoals hoofdpijn, vermoeidheid, allergieën en irritaties aan de luchtwegen.

Daarnaast is een goede ventilatie ook belangrijk voor de duurzaamheid van ons huis. Vochtige lucht kan bijvoorbeeld zorgen voor schimmel en ongedierte, wat weer kan leiden tot bouwschade. Een ventilatie unit helpt dit te voorkomen door het afvoeren van vochtige lucht.

Soorten ventilatie units

Er zijn verschillende soorten ventilatie units beschikbaar op de markt, waaronder mechanische ventilatie, balansventilatie en warmteterugwinning (WTW) ventilatie. Bij mechanische ventilatie wordt er verse lucht aangevoerd via roosters in de ramen en wordt er vervuilde lucht afgevoerd via afvoerpunten in keuken, badkamer en toilet. Bij balansventilatie wordt er zowel verse als vervuilde lucht via kanalen afgevoerd en aangevoerd. Bij WTW-ventilatie wordt er gebruik gemaakt van warmteterugwinning, wat zorgt voor een energiezuinige manier van ventileren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een ventilatie unit?

Bij het kiezen van een ventilatie unit is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van je huis, het aantal mensen dat er woont en de mate van isolatie. Ook is het verstandig om te kijken naar het geluidsniveau en het energieverbruik van de ventilatie unit.

Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een gecertificeerde ventilatie unit, zoals bijvoorbeeld de Zehnder Comfowall Q350. Deze ventilatie unit voldoet aan alle eisen op het gebied van energetische prestaties, geluidsemissie en kwaliteit.

Onderhoud en reiniging

Het is belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren aan je ventilatie unit. Dit zorgt ervoor dat het systeem optimaal blijft presteren en verlengt de levensduur ervan. Daarnaast is het nodig om de unit regelmatig schoon te maken, vooral de filters. Vervuilde filters kunnen namelijk zorgen voor een slechte luchtkwaliteit en hoger energieverbruik.

Conclusie

Een goed werkende ventilatie unit is essentieel voor een gezond binnenklimaat en duurzaam huis. Het helpt bij het afvoeren van vervuilde lucht en het aanvoeren van verse lucht. Er zijn verschillende soorten ventilatie units beschikbaar, dus het is belangrijk om goed te kijken naar welke het beste past bij jouw situatie. Vergeet niet om regelmatig onderhoud en reiniging uit te voeren voor optimale prestaties en een langere levensduur van je ventilatie unit. Investeer in de gezondheid van jezelf en je huis met een goede ventilatie unit!


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Ventilatie units

!–StopPubText–>.